maanantai 7. huhtikuuta 2014

Projektin henkinen aloitus

Pitkään haaveena ollut pitempiaikainen "rakennus/kunnostus"-projekti sai vihdoin tuulta alleen kun tarjoutui mahdollisuus kuin luonnostaan asuntovaunuprojektiin. Juuri asunto vaihtunut rivitalosta okt:oon, joka jo vaunun tilantarpeen vuoksi mahdollistaa vaunun pihalla pitämisen. Tuttavan kanssa viime kesänä hankittu Solikka oli ollut pitempään myynnissä joutilaana ja myyntihetkellä vaunusta ilmeni jo tiedossa olevien vauroiden lisäksi lisää kosteusvauroita talven jäljiltä ikäänkuin yllätyksenä. Tulin siihen tulokseen, ettei tälläisena vaunua kannata edes myydä, koska arvo on lähinnä alustan arvo ja ostin vaunun itselle kokonaan. Tarkoitus siis remontoida pitempiaikanen asuntovaunu omaan käyttöön ja muokata/korjata se itselle sopivaksi. Ennen paikkojen purkamista veikkaisin oikean kyljen, katon ja mahdollisesti lattian läpikäyntiä, pikaisesti tarkasteltuna wc:n kylki ei niin pahassa kunnossa, mutta aika näyttää meneekö uusiksi. Eli läpikäynnillä tarkoitan eristeiden, pintamateriaalin ja puurimoituksen täydellistä uusimista. Tekniikkaa uusitaan ainakin valaistuksen ja äänentoiston osalta; pienitehoiset ja siis akkuystävälliset ledivalot ja perus mankka kaiuttimineen ainakin ehdottomasti tulossa kokoonpanoon. Lisäksi sisustuspuolelta vaimo saa harteilleen sohvan osien verhoilun ja mahdollisesti puuseppä-ammatin myötä kalusteiden teko/korjaus jos aikaa ja halua riittää. Katsotaan saako riittääkö innostus putkipuolen hifistelyyn oman koulutuksen myötä. Huomenna mahdollisesti kalusteiden purkua luvassa ja siitä jatketaan ajanpuitteissa mitä opiskelijalta irtoaa. Todella optimistinen tavoite jo saada tälle kesää ajoon ja käyttöön. Tarkoitus kirjailla tänne aina välillä mitä on saatu aikaan. Vinkkejä ja neuvoja otetaan avosylin vastaan, vastaava projektia ei ole henkilökohtaisesti takana. Tiiviisti tullut seurattua kyllä muiden projekteja joista varmasti otetaan pieniä tipsejä.

Vaunu saa kovan katon päälle, täten säästytään rakennusvaiheessa lisäkosteuden keräämisestä.

Keittiön "pikkuikkuna" saa kyytiä, veikkaisin suurimmaksi syypääksi seinän lahouteen.

Ikkunan reunan tapetin alta paljastui kosteusvaurio jo ensisilmäyksellä talven jäljiltä. Tapetti kupruili kovasti. Kattoakin ilmeisesti joskus yritetty jollakin tasolla korjata, tällä hetkellä pintalevy melko kuprulla. Yläsänkyyn ei edes uskalla mennä, sen verta pehmeät kiinnityspaikat.

Vaunun etuosa. Pöytä tuli jo ostaessa, täytynee jotakin keksiä tilalle tälle koomiselle nelijalalle.

Ulkoapäin huomasin kattoluukun yhden reunan halenneen irti kokonaan. Veikkaan toimineen sienen lailla rakenteisiin... Aika näyttää mitä paljastuu rakenteista.

Keittiön ikkuna sisältäpäin. Seinäpintaa paikkamaalattu sisältäpäin mikä kertoo varmasti karua kieltä seinän rakenteiden kosteudesta.


Näillä lähtötiedoilla tulta päin. :)


Kyseiseen vaunuun sopivia varaosia ym voi tarjota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti